Senaste Sviber nyheter

Nyhetsarkivet

Nyheter

Uppdatering v.17

Nu är allt fiber färdigblåst, förutom en 10-tal fastigheter i Arentorps samhälle vilka hade inte grävt fram till huset och satt upp kopplingsdosan. Vi kontaktar dessa medlemmar för att ordna inblåsningen (andra medlemmars uppkoppling blir inte påverkade, det är bara dessa medlemmer som kan bli försenade).

I vår föreningsområde har vi 3 st. så kallade noder, vilka har beteckningar SV02, SV09 och SV10. Nod 2 som ligger i Möllentorp är nu igång, och medlemmer börjar bli uppkopplade. Vi räknar med att ha ungefär 40 medlemmer igång inför årsmötet på måndag.

Den 15:e maj ska nod nummer 9 tändas upp vilken försörjer resten av våra lantliga medlemmar. De håller på för fullt just nu att svetsa fiber till alla fastigheter som tillhör denna noden, och i början på maj skickar vi brev till gällande medlemmer angående uppkopplingsdatum.

Nod 10 är den till Arentorp samhälle, och upptändning för denna är planerat i början på juni. Då borde vi ha alla, eller de flesta i alla fall, igång innan midsommar.

Publicerad: lördag 26 april 2014

Uppdatering v.15

Nu är allt utom Arentorps samhälle färdigblåst, och blåsningen började i samhället under senaste par dagar.

Alla kunder kopplade till nod 2 i Möllentorp (E-20 och österut) är färdigsvetsade och kontrollerades i onsdags. Vi skickar ut information innan helgen till alla kunder kopplade till nod 2 om montering i fastigheterna.

Här får ni även ett informationsblad från Imtech angående installationen, samt priser för olika tilläggstjänster de erbjudar i samband med installationssupporten klicka här (pdf, 315 KB).

Publicerad: torsdag 10 april 2014