Senaste Sviber nyheter

Nyhetsarkivet

Nyheter

Besiktningen, nya intressenter, m.m.

Nu har vi slutbesiktigat vårat nät och vi fick ovanligt rent protokoll enl. Reilers som utförde besiktningen. Vi har varit runt och satt snöpinnar och id-brickor på alla kopplingsskåp, och satt fast kabelhöljen ordentligt där fibern passerar via stock över vattendrag mm. Så nu är det fysiska nätet helt klart. ?Innan denna jul som kommer det i alla fall vara klart!

Vi håller som bäst med en hel del pappersarbete så att vi kan bli godkända som förening av länsstyrelsen och Post o Telestyrelsen, och få ut hela bidraget för kanalisationen.

Vi arbetar också med några nya intressenter som Kvänum Energi projekterar åt oss. Vi har fått en budgetoffert som innefattar alla kostnader. När vi delar upp vad det kostar för varje fastighet, så blir det faktiskt ungefär den dubbla kostnaden mot vad vi ursprungliga medlemmar har betalat från början.

De allra flesta verkar vara mycket nöjda med sina fiberuppkopplingar. En del som har haft problem har fått sitta i telefonkö hos Telia, men när de väl kommit fram så har Telia löst det direkt, eller så har de skickat ny utrustning eller tekniker inom någon dag. Men vi har en medlem som det f.n. spökar ordentligt hos, hans telefon och bredband fungerar men har problem med TV:n . Topfibre ska åka dit och mäta reflexdämpningar.

Publicerad: tisdag 18 november 2014