Senaste Sviber nyheter

Nyhetsarkivet

Nyheter

Uppdatering v.4

Arentorp: 

Grävningen har rullat på bra i Arentorps samhälle under senaste veckan.

För att det har inte varit så mycket tjäle, har vi hunnit göra en rätt så stor del av trädgårdsarbetet. De bitar som är kvar är: över gräsplanen förbi boulbanan och lekparken, Stationsvägen / Bangårdsvägen området, samt Villavägen området. Vi håller på också att ta fiberslangen under Kedumsvägen igenom en befintlig slang som var där. Vi har råkat ut för en blockering där, men jobbar på att lösa det.

Asfaltsgrävningen är nu i stort sätt klar längs Kassebergsvägen. En bit ska grävas över Lunnevägen till boulebanan, och sedan är det längs Storegårdsvägen. Detta arbetet är kommunens stamledning, så kostnaden delas med Varanet.

Områdesrepresentant för Arentorp delar ut kopplingsdosorna som monteras på utsidan av huset. Ett infoblad borde finnas med kopplingsdosan om hur den ska monteras. Klicka för pdf kopia (275 KB).sydvästra vara fiber,  anslutning av fiber till huset


Andra information
Vi har haft några frågor angående fakturan som skickats ut till alla medlemmer i december. En klargörande -
föreningen har skrivit på ett avtal med Varanet, att de kommer att sköta allt underhållning av föreningens fibernät. Kostnaden är 500 kr per medlem per år i 3 år. För momstekniska anledningar måste vi fakturera denna till medlemmer, men den totalsumman ska ingå i det taket på max. 18000 kr per medlemmer som var bestämt på årsmötet ifjol.

Publicerad: fredag 24 januari 2014

Grävning i Arentorp

Denna vecka har grävningen börjat i Arentorps samhälle.

På kartan här (klicka för pdf, 1,2 MB) kan ni se hur grävningen är planerad. Vänligen hör av er om ni har särskilda önskemål på vart de får, eller får inte, gräva i trädgården.

Vi vet att det är inte alla som får epost. Ni som får det, prata med era grannor och sprida nyheterna vidare, tack. Vi försöker också prata med så många vi kan, men det går mycket fortare ju fler som hjälper till.

För medlemmar som vill även ha hjälp med framgrävning från tomtgränsen till huset (till egen kostnad) kan kontakta entreprenören. Det är Kronvall Entreprenad som är entreprenören för grävningen i Arentorp, telefon: 070 539 04 60.

Områdesrepresentanten för Arentorp är Andreas Sällberg, Storegårdsvägen 9, Tel:0512-13556, Mob:070-2296955.

Publicerad: torsdag 16 januari 2014