Senaste Sviber nyheter

Nyhetsarkivet

Nyheter

Ang. problem med de nya routrarna

Styrelsen beslutade vid styrelsemöte 2020-02-16 att för få ett underlag på hur många som har problem med den nya routern / sända ut en förfrågan till alla de som har tjänster från Telia. Det är viktigt att ni svarar på frågorna oavsett om ni har problem eller inte. Detta för att föreningen ska kunna driva frågan mot Telia.
Enkäten kan laddas ner som pdf från följande länken - Enkaetundersoekning_20200216.pdf

Publicerad: måndag 24 februari

Bredbandsutbyggnad

Tack vare alla landsbygdsfiberföreningars gedigna arbete är Västra Götalands län näst bäst i hela Sverige (efter Gotland) med bredbandsutbyggnad på landsbygden! Det är inte många större sammanhängande områden kvar, utan mer "vita fläckar" som kvarstår att bygga till.
Länsstyrelsen vill gärna stödja föreningarna med projekt för att få med de som inte ännu har fått möjligheten till fiberbredband på landet. Vi kommer snart med ett erbjudande till de i vårt område som inte har ännu fått fiberanslutning.

Publicerad: söndag 23 februari

Problem med de nya Telia routrarna

Det här är ett allmänt problem med de nya Telia routrarna.

Vi i samverkansgruppen med alla fem föreningarna, (som representerar totalt ca. 1300 medlemmar) hade möte med Telia i måndags.

Det har visat sig vara större problem ihop med Apple produkter. Telia skickar ut ytterligare ny mjukvara i nätet denna veckan. Starta om, och/eller reset genom att tryck in något spetsigt i det lilla svarta hålet nere till höger på baksidan av routern där det står "reset", så ska den uppdatera sig (se instruktionerna här för hur man gör en fabriksåterställning/reset).

Det går också att köra med den gamla routern tillsvidare, vi får numera nästan 200 megabit i den också.

Vi har fått ett eget telefonnummer till Telia som vi kan använda vid felanmälan: 020202070.

Mvh Kent Andersson, ORDFÖRANDE

Publicerad: söndag 22 december 2019